IMMUUNSYSTEEM VERBETEREN, HERSTELLEN EN ONDERSTEUNEN
Immuunsysteem verbeteren
Je immuunsysteem verbeteren, herstellen en ondersteunen dat is wat je wilt. Vaak wordt gesproken over je immuunsysteem versterken, dit kan leiden tot kwalijke effecten van een overactief immuunsysteem. Met een goed functionerend immuunsysteem ben je beter bestand tegen de negatieve effecten van COVID-achtige, andere virussen en gevolgen van elektromagnetische straling, zoals EHS-klachten.
Ondermijning van je immuunsysteem of weerstand is mede het gevolg van elektromagnetische straling (5G, elektrische auto’s, WiFi, hoogspanningsmasten etc.), te weinig slaap, stress, roken, slechte hygiëne, weinig frisse lucht en slechte voeding.
Hoe immuunsysteem verbeteren?
Hoe kun jij je immuunsysteem verbeteren, herstellen en ondersteunen? Door naast een gezonde levensstijl een beschermend veld rond je lichaam te maken waarbinnen jouw immuunsysteem zich kan herstellen en op peil blijven.
Beschermend veld met STRAS
De STRAS gebruikt elektromagnetische straling om een gepersonaliseerd beschermend veld rond je lichaam te maken ongeacht waar je bent. Daardoor is de STRAS de meest praktische, duurzame en persoonlijke bescherming.
Binnen het beschermend veld bevindt je lichaam zich in een ‘neutrale’ zone zonder stralingsinvloeden. Binnen het beschermend veld kan je immuunsysteem herstellen, verbeteren en krijgt het ondersteuning. Heb je EHS-klachten, dan zullen deze verzachten of verdwijnen afhankelijk van het soort klachten.
De eerste 14 dagen van gebruik leert de STRAS je lichaam kennen. De STRAS wordt gedragen in een broekzak, sokken, panty of BH.
Voor het dragen op de blote huid is de STRAS voorzien van een hoesje, wat je makkelijk kunt plaatsen.
EHS-klachten
- Concentratiestoornis
- Overbelast, disfunctionerend en verzwakt immuunsysteem
- Slapeloosheid
- Laag libido
- Onverklaarbare hoofdpijn
- Verstoring van goede chakra werking
- Emotionele instabiliteit
- Gebrek aan energie
- Chaos in je denken en emoties
- Stress
- Darm- en maagklachten
- Hogere bloeddruk
- Hartritmestoornis
- Allergie opbouw
- Duizeligheid
- Oorsuizingen
- Gedragsstoornissen
- Reumatische klachten
- Spontane abortus
- ALS
- Hersentumor
- Kinderleukemie
- Kanker
- Onvruchtbaarheid (verminderde spermakwaliteit)
- Alzheimer
- ETC
Meer informatie: Stichting EHS
Beschermend veld met STRAS
De STRAS is een eenmalige investering voor de rest van je leven. De overheid wenst meer verantwoordelijkheid bij de burger te leggen inzake zelfzorg, dit is een serieuze stap vooruit.
FEITEN
52% van bevolking is elektrogevoelig
3% van bevolking heeft EHS-klachten
De STRAS biedt levenslang een beschermend veld waarbinnen je immuunsysteem zich kan herstellen, verbeteren en op kracht blijven.
Prijs tijdelijk € 395,- inclusief BTW en verzending. Normaal € 499,- inclusief BTW.
EMV Bescherming
Internationaal hoofdkantoor
Steenweg op Antwerpen 71 b2
2300 Turnhout
KvK/HRT: 93203
BTW-nr: NL8119.29.991.B01
BTW-nr: BE0477.096.280
Internationale servicedesk
Openingsuren:
Ma. t/m Vr. van 09.00 – 17.00 uur (CET)
Zaterdag en Zondag gesloten
Telefoon: +31 (0)85 – 88 81 005
Mail: servicedesk(at)emvbescherming.nl
Wat is goed voor mijn immuunsysteem?
Ons immuunsysteem is een complexe structuur die bestaat uit eiwitten, witte bloedcellen, organen en de verbindingen tussen al deze onderdelen. Verschillende delen van het immuunsysteem hebben beschermende functies door als barrière te fungeren. Ze voorkomen dat bacteriën en virussen vitale organen, zoals de hersenen, binnendringen. Andere onderdelen van het immuunsysteem bewaken en elimineren eventuele schadelijke bestanddelen uit het lichaam.
Het is heel belangrijk te weten dat het ondersteunen van je immuunsysteem een belangrijke rol speelt bij zowel preventie als herstel van covid-19. Als je toch ziek wordt, is een sterk immuunsysteem van vitaal belang, omdat het afhangt van de manier waarop jij het nieuwe virus draagt. Een sterke immuniteit kan jou ook helpen om vertrouwde ziektes zoals griep of verkoudheid te bestrijden. Het immuunsysteem is ontworpen om elk ziekteverwekkend organisme te bestrijden, heeft het tijd nodig om vertrouwd te raken met ziekteverwekkers en andere vreemde lichamen. Voordat een ziekteverwekker uit het lichaam kan worden geëlimineerd, moet het lichaam het als een gevaar herkennen. Dit wordt gewoonlijk bereikt na de ontwikkeling van de nodige antilichamen na een vaccin of na een ziekte.
Maar kun je het immuunsysteem een boost geven met beweging, voeding en verharding? Artsen leggen gezondheidsfouten bloot. Er zijn mensen die ‘s winters naakt in een meer stappen en daar kennelijk niet ziek van worden. Ze zeggen dat ze gehard zijn. Anderen zweren bij regelmatig saunabezoek om alles eruit te zweten. En de reclame belooft optimistisch dat zoete weidranken het immuunsysteem zullen activeren.
De wens lijkt groot om het lichaam weerbaarder te maken met allerlei trucjes en hulpjes. Maar is het wel zo gemakkelijk om wat wij het immuunsysteem noemen te beïnvloeden?
“Het immuunsysteem bestaat uit verschillende cellen en oplosbare factoren die ziekteverwekkers en tumorcellen bestrijden,” legt Hajo Haase van het Instituut voor Immunologie van het Academisch Ziekenhuis RWTH Aken uit.
Wanneer ziekteverwekkers de natuurlijke barrières van het lichaam, zoals de huid of de slijmvliezen, overwinnen, zorgen immuuncellen ervoor dat ze onschadelijk worden gemaakt en dat ze zich niet vermenigvuldigen.
Immuuncellen zijn een verdedigingsmechanisme tegen alles wat lichaamsvreemd is, Een goed immuunsysteem zorgt ervoor dat mensen niet ziek worden, Bovendien valt het geen onschadelijke vreemde lichamen of de eigen structuren van het lichaam aan – het overreageert als het ware niet. “Als het goed onder controle is, zal het alleen echte aanvallers bestrijden.”
Het immuunsysteem is zeer robuust in combinatie met STRAS
Immunoloog Meuer lacht om de verbeten strijd om een goede afweer: “Mensen moeten zich niet te veel zorgen maken over het immuunsysteem, het is zo robuust.” En de wetenschap begrijpt er nog steeds niet genoeg van om het gericht te kunnen beïnvloeden.
Het staat echter buiten kijf dat voeding invloed heeft op het immuunsysteem. “Zeker wel, maar we weten nog niet hoe,” zegt Meuer. In de darmen van ieder mens bevinden zich miljarden bacteriën die voedsel metaboliseren. De samenstelling van de bacteriën – het zogenaamde microbioom – verschilt van persoon tot persoon.
“Gerichte veranderingen door voeding kunnen pas worden vastgelegd als het microbioom is ontcijferd.” Dat kan nog wel een paar jaar duren. “Op dit moment zijn de meeste insider tips over voeding pure speculatie.”
Kippensoep werkt maar korte tijd
Een gezonde voeding is echter belangrijk voor een goed immuunsysteem – alleen afzonderlijke voedingsmiddelen kunnen geen specifieke invloed hebben. Kippensoep, bijvoorbeeld: het lichaam krijgt voedingsstoffen, zout en iets warms binnen. “Je voelt je op dat moment beter,” zegt Haase. “Maar kippensoep heeft een vrij kortstondig effect op de algemene conditie – het immuunsysteem wordt niet beïnvloed.”
Net als de rest van het lichaam moet het immuunsysteem bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgen, legt Haase uit. “Als je bijvoorbeeld zink weglaat, kun je duidelijk zien welke cellen ontbreken en welke afweermechanismen falen.”
Ook koper, ijzer of vitamines als A, C, D en E zijn belangrijk – in principe wat hoort bij een evenwichtige voeding. “Zeker is dat normale gemengde voedingsmiddelen een maximaal effect hebben op het immuunsysteem,” zegt sportgeneeskundige Krüger.
Verharding heeft geen effect
En hoe zit het met de zogenaamde verharding door het nemen van een sauna, koud bad of wandelen in de motregen? De artsen wezen het van de hand: “Er is geen enkele wetenschappelijke studie die bewijst dat verharding invloed heeft op het immuunsysteem”, stelt Meuer.
Een positief effect is nog wel te bereiken: “Wie regelmatig naar de sauna gaat of een koudwaterbad neemt, krijgt een betere thermoregulatie”, legt Krüger uit. Daardoor koelt het lichaam in de zomer gemakkelijker af en behoudt het in de winter zijn warmtecapaciteit. “Maar er komt meer bij kijken dan een wandeling in de regen. Het effect wordt pas wetenschappelijk zichtbaar als je tot het uiterste gaat. ”
Ook de positieve invloed van sport op het immuunsysteem staat buiten kijf: “Matige training – dat wil zeggen zwemmen, fietsen of joggen – versterkt het immuunsysteem, ongeacht regen, sneeuw of zon”, zegt Krüger.
Oefening stimuleert het immuunsysteem
“We gaan ervan uit dat we het immuunsysteem bij elke training een beetje irriteren en daardoor stimuleren. Dan werkt het beter. “Dat is aan te tonen in individuele immuuncellen, maar ook in de besmettingsgraad.
“De immuuncellen ontmoeten de ziekteverwekkers in de lymfeklieren. Lymfevocht wordt alleen vervoerd door spierbewegingen. “Dus inactiviteit is slecht. Constant 22 graden en zitten zijn volstrekt atypisch en niet de normale toestand waarvoor het immuunsysteem is ontworpen. ”
Twee factoren in het bijzonder kunnen worden gecontroleerd om het lichaam fit te maken tegen ziekteverwekkers: een evenwichtige voeding en lichamelijke activiteit. Ook de psyche heeft een belangrijke invloed op het immuunsysteem.
Bij constante stress geeft het lichaam meer cortisol af, wat het immuunsysteem onderdrukt, legt Meuer uit. “Mentaal welzijn is daarom heel belangrijk.”
Een verbetering van het immuunsysteem op korte termijn bereik je daarentegen niet met verkoudheidspillen uit de apotheek. “Sommige plantaardige werkzame stoffen kunnen heel effectief zijn, maar er is niet één plant die je via een middeltje binnenkrijgt, waarna het immuunsysteem beter is en je minder vaak ziek wordt,” verduidelijkt Haase. “Maar het placebo-effect is ongelooflijk krachtig.”